Voldtægtsmareridt fortsætter

En fortælling om seksuelt misbrug og voldtægt i en muslimsk familie fortsætter i retten i Randers. En 46-årig voldtægtsdømt mand skulle angiveligt have truet sit offer, som er hans niece, på livet. Der er tydelig tvivl om, hvor sandheden ligger.

Den 33-årige niece sidder i vidnestolen. ”Er det ikke dig, som er besat af ham?,” spørger forsvareren. Ordet ”besat” rammer en nerve i niecen.

”Jeg er sgu da ikke besat af min pædofil,” siger hun.  

 Forsvareren forsætter med at spørge ind til hendes angivelige besættelse af tiltalte. Hun slår i bordet og bliver mere ophidset, indtil hun råber: ”Dit fucking svin,” efter forsvareren. Efterfølgende henvender hun sig til alle i rummet: ”Gør jeres fucking arbejde.” Niecens pårørende sidder bagerst i lokalet og er tydeligt påvirket med tårer i øjnene. Dommeren sender hende ud for at få lidt luft. Hun hiver aggressivt døren op, da hun stormer ud af lokalet, imens de to pårørende følger med.

20 år og 200 voldtægter senere
I 2012 fik onklen en 5,5 års dom for voldtægt af niecen. Det var ikke kun en voldtægt, men en historie om seksuelt misbrug igennem 20 år, og dengang lød anklagen på op mod 200 voldtægter. De er nu i retten igen, fordi han angiveligt har overtrådt det tilhold, han har imod at opsøge niecen og har truet hende på livet.

Den 13. april 2018 skulle onklen angiveligt have passeret niecen og hendes kone på gaden i Randers, og på arabisk sagt: ”Jeg slår dig ihjel.” De to kvinder havde været på vej ind i en butik for at købe en gave, da episoden fandt sted. I deres vidneforklaring siger begge, at de havde spurgt medarbejderen i butikken, om der var overvågning udenfor, hvilket der var. Da de havde meldt det til politiet, havde de givet den oplysning videre, men af ukendte årsager blev det aldrig indhentet. Dette betyder, at sagen er påstand mod påstand, hvilket også var tilfældet med den tidligere voldtægtssag.  

To sider af en sag
Under retssagen sidder onklen roligt og tilbagelænet i stolen ved siden af forsvareren. Han beholder sin sorte dynejakke på i de tre timer sagen er i gang. Onklen nægter sig skyldig, ligesom han stadig holder fast i, at han aldrig har voldtaget niecen. Han holder på, at det er niecen, som har chikaneret ham efter hans løsladelse, og i voldtægtssagen mente han, at hun anklagede ham, fordi hun ville have penge ud af ham.

Under vidneforklaringen fortæller han, at hun har opsøgt ham på hans arbejdsplads, lagt videoer på sociale medier og prøvet at hænge ham ud. Niecen forklarer selv, at hun har skrevet på Facebook, at en pædofil var på fri fod, men hun navngav ham aldrig. Hun erkender også, at hun har sendt videoer af ham til en veninde på snapchat.

Tvivl om sandheden
Forsvaret har tre vidner, der bakker onklens historie op. De havde været i moské og spist sammen, som de altid gør om fredagen. De tre syriske mænd bliver ført ind i lokalet en efter en sammen med en tolk. Under vidneforklaringerne rejser anklageren tvivl, om hvorvidt de tre mænd kan huske den specifikke dag. Anklageren pointerer, at episoden fandt sted den 13. april 2018, men at vidnerne først blev afhørt af politiet den 9. april 2019. Alle tre vidner forklarer, at de husker den dag, da det var vigtigt for dem at huske.

Grundet den tidligere voldtægtssag og de mange følelser trak sagen ud, og kunne ikke afsluttes på dagen. Den 8. januar 2020 vil sagen forsætte, og der vil falde en afgørelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *